Голосування на засіданні Водної конвенції. Джерело: Міндовкілля

Україна заблокувала участь Росії у бюро міжнародної Водної конвенції

Водна конвенція Організації Об’єднаних Націй заблокувала участь Росії у складі одного з органів міжнародного договору. Натомість на період 2025-2027 року туди ввійде представниця від Держводагентства України.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України за підсумками 10 засідання, що тривало 23-25 жовтня в Любляні (Словенія).

"Під час конференції українська делегація представила екологічну ситуацію в Україні, зокрема, наслідки численних порушень з боку Росії, що призвели до екологічної катастрофи після підриву Каховської ГЕС, забруднення річки Сейм та інших. Делегати закликали країни об’єднати зусилля задля справедливості та притягнення Росії до відповідальності за екологічні злочини, включно з тими, що стосуються водних ресурсів", — йдеться в повідомленні.

На загальній сесії представник Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України також презентував Національний план України з транскордонного співробітництва та моніторингу водних ресурсів.

"Під час голосування ухвалено рішення про включення представниці Держводагентства від України до складу бюро Водної конвенції на період 2025-2027 роки. Це відкриває для України нові можливості для активної участі у транскордонній співпраці в напрямку збереження, очищення та моніторингу водних ресурсів. І головне, ми продовжуватимемо працювати над тим, щоби Росія була справедливо покарана за вчинені злочини проти довкілля", — зазначила перша заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко.

Нагадаємо, що на засіданні, яке відбувалося 21-25 жовтня, Міжнародна група з протидії відмиванню грошей (FATF) залишила чинним своє рішення призупинити членство Росії в організації. Однак до "чорного списку" її не внесла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2024 13:37