Фото: Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС

Після ракетної атаки Росія хотіла заблокувати участь України в засіданні Радбезу ООН

Російська Федерація намагалася заблокувати участь України в ініційованому Києвом засіданні Радбезу ООН у зв'язку з масованою ракетною атакою 8 липня. Країна-агресорка зараз там головує.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Коли ми запустили процес проведення цього засідання, то перше, що намагалася зробити РФ, — зловживаючи своїм правом головування, намагалася заблокувати участь України в засіданні у зв’язку з обстрілом України. Ця спроба говорить сама за себе. Ми її успішно подолали", — сказав він.

Дмитро Кулеба також підкреслив, що засідання Радбезу ООН важливе тим, щоб "історія "Охматдиту" прозвучала дуже потужно в усьому світі". А також, щоб "уряди всіх країн почули позиції, які будуть висловлюватися на засіданні".

"Я не сумніваюся, що РФ буде сьогодні брехати й розповідати на Радбезі, що це не вони, як завжди. І цю брехню важливо теж світу почути, оскільки Україна має неспростовні докази того, що це була саме РФ", — йдеться у заяві міністра.

Очільник МЗС також додав, що засідання Радбезу ООН допоможе в мобілізації підтримки України та в питанні відновлення "Охматдиту", і в інших питаннях, зокрема в контексті української Формули миру.

Нагадаємо, 9 липня керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль повідомляла, що є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що держава повністю відбудує лікарню "Охматдит". Відновлювальні роботи розпочнуться вже зараз.

Нещодавно посол Німеччини в Україні Мартін Єгер прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Він заявив, що це війна проти цивільного населення. Такий вигляд, за його словами, має готовність Росії до переговорів і її бажання миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.07.2024 20:23