Євгенія Казбекова, скелелазіння. Джерело: НОК України

Україна завоювала першу в історії ліцензію на Олімпіаду в цікавому виді спорту

На Олімпіаді-2024 в Парижі Україна змагатиметься у двоборстві в скелелазінні. Ліцензію здобула 28-річна Євгенія Казбекова. Це перша перепустка як для неї на Ігри, так і для України у цьому виді спорту.

Про це повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету України.

Казбекова змагалася у двоборстві (болдеринг і складність) на серії олімпійського кваліфікаційного відбору, який мав два етапи. Всього в межах цих змагань розігрували 12 ліцензій на Олімпіаду в Парижі, які визначали за сумою набраних балів за два етапи.

Українка стала фіналісткою першого етапу, відібралася до фіналу на другому етапі – це дозволило їй гарантувати собі фініш у прохідній зоні.

На першому етапі Євгенія Казбекова посіла шосте місце, набравши 36 очок, на другому — вийшла у фінал, що означало гарантоване потрапляння в топ-8.

До того ж стало відомо, що Казбекова гарантовано фінішує не нижче шостого місця за сумою двох етапів, для ліцензії потрібен був фініш у топ-12. Усього на Олімпіаді-2024 у двоборстві змагатимуться 20 атлеток.

Нагадаємо, що декілька днів тому Федерація тенісу України та Національний Олімпійський комітет номінували тенісисток для участі на Олімпіаді в Парижі. Відповідно до заявки нашу державу на головному світовому спортивному форумі представлять шість спортсменок в одинарному та парному розрядах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.06.2024 22:17