Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Україна зміцнює повітряний щит": Зеленський розповів про енергетичну ситуацію цієї зими

Нашій країні ще доведеться багато пройти цієї зими. Однак Україні цього разу вдалося зберегти енергосистему на тлі постійних російських атак.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Щоночі, щодня — чергові російські терористичні атаки: ракети та дрони. Значну частину ми збиваємо. Поки що є і багато влучань. Але вже 31 січня. Принципово інша, ніж минулою зимою, енергетична ситуація. Систему збережено. Забезпечуємо українців енергією. Забезпечуємо та постійно посилюємо захист енергетичних обʼєктів", — наголосив він.

Окрім того, за його словами, Україна зміцнює повітряний щит. Щоправда, ще треба багато пройти цією зимою, і російські терористичні атаки ще будуть, і росіяни будуть намагатися зламати український захист.

"Усвідомлюємо загрозу. І дякуємо кожному, хто захищає державу, хто щоночі й щодня на бойових чергуваннях. Українські Повітряні сили, усі наші зенітники, мобільні вогневі групи, кожен розрахунок ППО і кожен воїн у Силах оборони", — зазначив український президент.

Він подякував усім, хто воює та працює заради держави, усім, хто допомагає та хто додає свої інтереси у єдність з усіма іншими в Україні.

"Успішний захист держави — це завжди загальна справа. Й українці вміють долати складнощі. Усе подолаємо, як вже багато подолали. Завдяки усвідомленню спільних інтересів — державних інтересів. Я дякую всім, хто в Україні та з Україною, хто вірить, бʼється та здобуває результат для нашого народу!" — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський прокоментував той факт, що з російського полону вдалося звільнити 207 українців. Він заявив, що Україна й надалі працюватиме над тим, щоби всі наші люди поверталися додому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 20:18