Фото: ZMINA

Українці можуть безкоштовно лікуватися у деяких приватних медичних закладах: як скористатися послугами

Деякі приватні медичні заклади та лікарі, які зареєстровані як підприємці, мають договір із Національною службою здоров'я (НСЗУ) для надання первинної медичної допомоги. Відповідно вони надають свої послуги безплатно.

Про те як знайти такого лікаря та укласти з ним декларацію для безоплатного обслуговування, розповідає "НСЗУ для пацієнта" у Facebook.

Зазначається, що приватні центри є в багатьох містах України, і щороку кількість укладених договорів із Національною службою здоров'я зростає. Але не кожен лікар-ФОП або приватний центр мають укладені контракти із НСЗУ.

Як знайти приватного лікаря, який обслуговує безплатно: детальна інструкція

Для того, що обрати лікаря, який має укладений договір із Національною службою здоров'я потрібно виконати такі п'ять пунктів:

  1. Відкрити сторінку: "Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги".
  2. Обрати першу сторінку з картою.
  3. У фільтрі ліворуч "Форма власності" обрати один із двох або одразу обидва пункти: "Приватна (без ФОП)", "ФОП". Станом на 19 травня 2024 року 413 надавачів приватної форми власності та 850 ФОП мають договори із НСЗУ за пакетом первинної медичної допомоги.
  4. У фільтрі ліворуч обрати необхідний населений пункт. Одразу можна побачити кількість місць надання первинної медичної допомоги. А в таблиці під мапою міститься інформація про адреси та контакти медзакладів, а також кількість лікарів, які працюють там з пацієнтами.
  5. Після вибору медзакладу праворуч від карти відобразяться лікарі, які там працюють. Там буде інформація про ПІБ лікаря, спеціалізацію (сімейний лікар, терапевт чи педіатр). Також там можна переглянути кількість декларацій, які вже має лікар.

Проте, якщо в колонці "Ліміт" стоїть галочка, то лікар не може брати нових пацієнтів. Натомість символ у вигляді стрілки вгору свідчить про наявність місць у лікаря.

Нагадаємо, за даними МОЗ, в Україні протягом епідемічного сезону 2023-2024 років майже п'ять мільйонів українці захворіли на грип, гострі респіраторні вірусні інфекції та коронавірус.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.06.2024 03:29