Фото: Рixabay

Українці отримали перші виплати за програмою "Національного кешбеку": яку суму нарахували у вересні

Понад 600 тисяч українців вже отримали виплати за програмою "Національного кешбеку". Загалом за вересень було нараховано 37,2 мільйона гривень.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"37,2 мільйона гривень "Національного кешбеку" українці отримали за вересень", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

Федоров додав, що цього місяця перші виплати надійшли понад 646 тисячам громадян. За його словами, українці продовжують активно долучатися до програми. 

Станом на 28 жовтня понад 1,5 мільйона користувачів активували в "Дії" картки для виплат. За жовтень нараховано 104,6 мільйона гривень — це майже втричі більше, ніж за вересень.

Міністр зазначив, що найчастіше українські товари купують в "АТБ", "Сільпо", "Форі", "Аврорі", Novus, Varus та "Велмарті".

"Долучайтеся до програми "Нацкешбек" у "Дії" та отримуйте 10 % за купівлю українських товарів. Це особливо актуально під час опалювального сезону, адже кешбеком можна сплатити й комунальні послуги. Купуйте українське з вигодою для себе", — додав посадовець.

Як стати учасником "Національного кешбеку"

  1. Насамперед потрібно відкрити спеціальний рахунок у банку або оформити віртуальну картку.
  2. Надати дозвіл на передачу даних про транзакцію з обраних карток (можуть бути картки різних банків) під час купівлі товарів у магазинах, що приєдналися до програми.
  3. Завантажити або оновити мобільний застосунок "Дія" та запустити його.
  4. Натиснути "Приєднатися": зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина.
  5. Перевірити сформовану заяву та підписати електронним підписом.

На що можна буде витратити кешбек:

  • медичні послуги, спорт, кіно, заклади харчування;
  • комунальні послуги, транспорт, мобільний зв’язок;
  • донати на Сили оборони України, військові облігації та благодійність;
  • багато інших послуг, товарів українського виробництва.

Максимальна сума виплат — три тисячі гривень на місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Нагадаємо, 11 жовтня було завершено етап бета-тестування "Національного кешбеку". Програма підтримки громадян офіційно стартувала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.10.2024 15:22