Фото: pixabay

Українці скаржаться на критичний дефіцит лікарів на ТОТ: черги на прийом чекають тижнями

На тимчасово окупованих територіях (ТОТ) загострюється гуманітарна криза — цивільне населення залишилося без доступу до якісної медицини. Черги до вузькоспеціалізованих фахівців люди чекають тижнями.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що більшість цивільних лікарень на ТОТ не функціонують. Понад половина з них вже перепрофільована у військові шпиталі. Ще частину окупанти просто закрили через брак кадрів. А ті лікарні, які ще працюють, не надають якісних послуг людям. За попередніми підрахунками на ТОТ не вистачає понад три тисячі медиків.

За даними ЦНС, місцеве населення інформує про те, що російські лікарі, які приїжджають на ТОТ у відрядження, навмисно ускладнюють їм життя. 

"Люди змушені чекати на прийом лікарів тижнями. А якщо це вузькоспеціалізований фахівець, наприклад онколог, то понад місяць", йдеться у повідомленні.

Водночас росіянам, які зараз на ТОТ, місцеві адміністрації намагаються забезпечити кращі умови обслуговування. Так, росіяни мають доступ до кращих ліків, в той час, коли місцеві жителі вже не можуть купити ліки першої необхідності в аптеках, оскільки вони дуже дорогі та малоефективні.

Нагадаємо, російські загарбники вигадали новий метод примусової паспортизації та контролю за місцевим населенням на тимчасово окупованих територіях. Вони планують ввести обов’язкову верифікацію з паспортом користувачів інтернету. За даними ЦНС, всі користувачі мають володіти паспортом Російської Федерації аби мати змогу й надалі отримувати послуги. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 03:33