Фото: vctr.media

Українці скаржаться, що "ПриватБанк" блокує їхні рахунки за кордоном: як це пояснюють у фінустанові

Один із клієнтів "ПриватБанку", який наразі перебуває за кордоном, поскаржився, що йому заблокували рахунок. У фінустанові заявили, що діють лише в рамках чинного законодавства.

Про це повідомляє портал Мінфін.

За словами клієнта, рахунок заблокували без попередження та пояснення причин.

"Користуюся рахунком як зазвичай більш як вісім років, ніяких великих платежів, все як завжди і все стабільно. В один вечір отримую блокування рахунку і повідомлення про те, що банк розриває зі мною договір. Це новий наказ зверху що всім, хто за кордоном, треба блокувати рахунки і все? Цікава тоді політика виходить", — наголосив українець.

Водночас у "ПриватБанку" наголосили, що діяли в рамках чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, які регулюють відносини у сфері банківської діяльності.

"Банк як суб’єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний вживати заходів, покликаних запобігати та протидіяти легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом; фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення", — повідомили у "ПриватБанку".

У фінустанові додали, що клієнту при розірванні ділових відношень надається можливість переказу залишків до іншого банку. Для цього необхідно звернутись до будь-якого відділення банку, маючи при собі:

  • реквізити рахунку, відкритого в іншому банку на ваше ім’я;
  • документи, що підтверджують повноваження розпоряджатись рахунками;
  • документи, що посвідчують особу;
  • документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та містить реєстраційний номер облікової картки платника податків України;
  • заяву про перерахування залишків коштів.

Нагадаємо, раніше "ПриватБанк" попередив користувачів про зміни у переказах з картки на картку. Клієнти відтепер матимуть можливість отримувати SWIFT-перекази в швейцарських франках та євро без додаткової комісії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.01.2024 12:30