Фото: Ріші Сунак / скріншот з відео

"Українці завершать роботу": Ріші Сунак звернувся з рішучою заявою до союзників

Союзники повинні надати Україні необхідні інструменти для "завершення роботи". Таким чином наша держава підвищить обороноздатність у відповідь на агресію Російської Федерації.

Таку заяву в Twitter (X) зробив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Він також нагадав про вагомий внесок його держави в обороноздатність України.

Глава британського уряду нагадав, що його країна стала першою державою, яка ухвалила рішення надати Україні танки та підштовхнула до такого кроку ще понад десяток країн. Згодом аналогічний крок стався із навчанням українських пілотів на західних винищувачах.

"Я кажу нашим союзникам: дайте президенту Зеленському потрібні інструменти — і українці завершать роботу", — заявив Сунак.

Своєю чергою Володимир Зеленський у коментарях відповів, що Україна глибоко цінує лідерство Британії у питанні військової допомоги.

Нагадаємо, раніше The Telegraph із посиланням на неназваного високопоставленого військового начальника повідомив, що у Великої Британії закінчилося озброєння для постачання в Україну. Інші країни повинні взяти на себе більший тягар у процесі допомоги ЗСУ у війні про російських агресорів.

Також повідомлялось, що президент США Джо Байден невдовзі проведе телефонну конференцію з лідерами країн G7 та Євросоюзу. Головна мета — донести до союзників тезу про те, що Вашингтон і надалі допомагатиме Києву в боротьбі з російською агресією. Конференція має на меті послабити побоювання, що протидія Республіканській партії може дати Володимиру Путіну новий поштовх у його прагненні захопити владу в Україні взимку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 16:59