Фото: 1.zt.ua

Українцям нарахують доплату до пенсії: якою буде сума та хто отримає

В Україні деякі пенсіонери, які досягли певного віку, можуть отримувати додаткові виплати. Сума допомоги становить до 570 гривень.

Про це пише видання "На пенсії".

"Йдеться про вікові доплати. Так, українці, які досягли певного віку, можуть щомісяця отримувати від 300 до 570 гривень", — йдеться у повідомленні.

Згідно з чинним пенсійним законодавством, а саме постановою №168 Кабінету міністрів України від 24 лютого 2023 року, вікові надбавки до пенсії призначаються особам, які досягли 70 років. Надалі, кожні п’ять років, ця надбавка збільшується.

Встановлені наступні суми вікових доплат до пенсії:

  • особам, яким виповнилося 70 років нарахують до 300 гривень;
  • особам у віці 75 років  — до 456 гривень;
  • особам, старшим за 80 років — до 570 гривень.

Варто додати, що деякі пенсіонери також можуть розраховувати на доплату від ООН. Це стосується тих громадян України, які перебувають у прифронтовій зоні. Розмір додаткової грошової допомоги визначається як різниця між трьома тисячами гривень та пенсійною виплатою, але не може бути менш як 100 гривень. Тобто, якщо пенсіонер отримує пенсію 2400 гривень, то йому доплатять 600 гривень.

Нагадаємо, в Україні пенсіонери можуть отримати на зиму п'ять безкоштовних енергозберігаючих лампочок. Для цього потрібно звернутися до відділення "Укрпошти".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.11.2023 04:36