Фото: Офіс президента

Українцям повернуть гроші за ремонт зруйнованого житла: Зеленський підписав закон

Українцям повертатимуть гроші за ремонт зруйнованого житлаПрезидент Володимир Зеленський підписав відповідний закон. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Йдеться про зміни до закону №2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, житло яких було пошкоджене або зруйноване в результаті російської агресії", — зазначають у відомстві.

Так, основна зміна — розширення форм компенсації за програмою "єВідновлення". Відтепер її зможуть отримати українці, які зробили ремонт за власний кошт.

"Це буде третій етап комплексної програми відновлення житла, який розпочнеться з 1 січня 2024 року", — додали у прес-службі.

Також у Мінреінтеграції нагадали, що перший етап передбачав ремонти пошкоджених будинків вартістю до 200 тисяч гривень. Під час другого можна було отримати компенсацію за повністю знищене житло.

"Запуск третього етапу планували давно з огляду на відповідні запити від громадян, які зробили ремонт самотужки. Адже вони так само претендують і мають право на державну компенсацію", — пояснили у відомстві.

Варто додати, що станом на середину жовтня поточного року близько 50 тисяч українців подали заяви про отримання коштів на ремонт житла за програмою "єВідновлення", 19,3 тисячі з них отримали виплати на суму 1,5 мільярда гривень. 

Нагадаємо, в Україні планують дозволити продаж конфіскованих у рамках санкцій квартир. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.10.2023 13:50