Фото: "Укрінформ"

Українцям знову вимикатимуть світло за борги: у Міненерго пояснили, чому ухвалили таке рішення

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що населення почало зловживати забороною на відключення світла, яка була запроваджена ще від початку повномасштабного вторгнення. 

В ефірі телемарафону очільник Міненерго пояснив, що через масові зловживання мораторій довелося скасувати.

"Ми давно дивилися на ситуацію. Дійсно, з початком великої агресії ми одразу ухвалили рішення, яке забезпечило невідключення споживачів. Але зараз ми побачили, що, на жаль, почалися зловживання цим мораторієм", — заявив він в ефірі телемарафону. 

За словами міністра, українці, які проживають у регіонах, віддалених від лінії фронту, перестали платити за електроенергію, користуючись цим мораторієм. Водночас він наголосив, що скасування цієї заборони — не про масові відключення споживачів. 

"Я вважаю, що це важливий крок з точки зору встановлення справедливості. Це не означає, що всіх почнуть масово відключати, бо я і такі теж меседжі читав. Але мова про те, що має бути справедливість. Ну це несправедливо, коли люди які живуть в регіонах що наближені до бойових дій, платять, а люди які живуть в регіонах віддалених, не платять", — зазначив Галущенко.

Крім того, посадовець наголосив, що наразі в Україні дві області лідирують за рівнем заборгованості за електроенергію.

"Найбільша кількість боржників зараз у Київській та Чернівецькій областях. Це понад два мільярди і один мільярд гривень на область відповідно", — сказав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявляв, що тарифи на комунальні послуги для населення в Україні найближчим часом залишаться незмінними. Також держава допомагатиме громадянам, які цього потребують, шляхом нарахування субсидій. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.01.2024 07:58