Вадим Сухаревський. Джерело: "АрміяInform"

Українська армія виграє у Росії за кількістю дронів, — командувач Сил безпілотних систем

Станом на сьогодні Сили оборони, ймовірно, виграють у Російської Федерації за кількістю безпілотників. В України є ряд переваг у цьому напрямку.

Таку заяву інтерв’ю для "Армія TV" зробив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський. Військовий підкреслив, що тільки за два квартали цього року уже поставлено у війська в шість разів більше дронів, ніж за весь минулий рік. 

"Це спільна перемога як Генерального штабу, так і Міністерства оборони", — сказав Сухаревський.

Він наголосив, що Україна "крутіша" у питанні виробництва дронів, адже володіє значним вибором у маневровості дронів.

"У нас понад 165 розробок різного виду, які тестуються і використовуються на полі бою. За кількістю дронів ми явно не програємо, можливо і виграємо", — резюмував Вадим Сухаревський.

Нагадаємо, раніше генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявив, що в Україні запущено серійне виробництво ударних безпілотників з дальністю ураження понад тисячу кілометрів. При цьому наша держава не намагається копіювати у даному напрямку підходи Російської Федерації.

Також 21 червня Збройним силам України внаслідок удару по складові дронів, який розташований у Краснодарському краї Росії, вдалося знищити понад 100 ударних та розвідувальних безпілотників росіян. Цю подію відзначили ідеальною тактикою ведення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2024 20:29