Стрибок Ярослави Магучіх. Джерело: worldathletics.org

Українська стрибунка Магучіх перемогла в Нью-Йорку та встановила другий поспіль рекорд

Найкраща спортсменка України минулого року Ярослава Магучіх здобула свою другу перемогу від початку сезону 2024 року. Українська стрибунка у висоту виграла золото змагань у Нью-Йорку.

Дебютний старт нового року чинна чемпіонка світу провела наприкінці січня в німецькому Котбусі, де встановила новий рекорд сезону із результатом 2,04 метра.

У Нью-Йорку Ярослава стала однією з п'яти атлеток, які брали участь у жіночих змаганнях. Зокрема, суперницями Магучіх стали американка Вашті Каннінгем і французка Наваль Менікер — сьома та 14 стрибунки світового рейтингу відповідно.

Магучіх пропустила дві стартові планки та розпочала змагання із висоти в 1,90 метра. Стартову планку, а також дві наступні висоти — 1,94 і 1,97 — українка подолала з першої спроби.

Перших помилок Магучіх припустилася на позначці два метри, яку подолала з третьої спроби. На цьому етапі українка залишилася єдиною активною учасницею та гарантувала собі золото.

Магучіх спробувала вдруге поспіль оновити світовий рекорд сезону та замовила висоту у 2,05 метра, але не реалізувала всі три спроби.

Висота у два метри, на яку стрибнула Магучіх, стали новим рекордом Millrose Games у Нью-Йорку. Вдруге поспіль Ярослава оновлює історичні показники міжнародних змагань.

На початку березня Магучіх візьме участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні, який відбудеться в шотландському Глазго. Ярослава відстоюватиме звання чинної чемпіонки світу в приміщенні, яке вперше здобула на світовій першості 2022 року в сербському Белграді.

Нагадаємо, що зіркову українську легкоатлетку Ярославу Магучіх, яка спеціалізується на стрибках у висоту, визнали найкращою спортсменкою України 2023 року. Вона фактично не мала конкурентів у цьому рейтингу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.02.2024 22:37