Ярослава Магучіх. Джерело: XSport

Українська стрибунка Магучіх із новим рекордом виграла змагання в Німеччині

У середу, 31 січня, чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх розпочала новий сезон 2024 року. Українка перемогла у змаганнях World Athletics Indoor Tour у німецькому Коттбусі з результатом 2,04 метра.

Минулого року Ярослава у Коттбусі теж посіла перше місце, щоправда, з результатом 1,98 метра. Українка пропустила чотири перші позначки та стартувала з висоти 1?90 метра. До того часу з боротьби вибули п'ять із восьми стрибунок.

Магучіх упевнено йшла до мети. Зокрема, висоту 2,01 підкорила з другої спроби та наблизилася до нового рекорду сезону від австралійки Ніколи Оліслагерс (2,03).

Надалі українська стрибунка замовила висоту в 2,04 метра та претендувала на повторення свого третього найкращого результату в кар'єрі. Перша спроба в українки не пройшла — натомість уже з другої Ярослава встановила новий рекорд турніру. Особистим рекордом Магучіх від лютого 2021 року залишаються 2,06 метра у Словаччині.

Щодо цього легкоатлетичного сезону, то Ярослава покращила 2,03 метра від Ніколи Оліслагерс, які австралійка продемонструвала на домашніх змаганнях у Канберрі. Загалом це третя поспіль перемога Магучіх у Коттбусі. Місцевий турнір Ярослава також вигравала у сезонах 2020 та 2023 років.

Нагадаємо, що зіркову українську легкоатлетку Ярославу Магучіх, яка спеціалізується на стрибках у висоту, визнали найкращою спортсменкою України 2023 року. Вона фактично не мала конкурентів у цьому рейтингу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 31.01.2024 22:37