Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Українські біженці в Британії можуть залишитися без житла: яка причина

Українці у Великій Британії можуть залишитися без даху над головою після того, як закінчиться спонсорська програма.

Про це пише Sky News.

Національний аудиторський офіс (NAO), який підготував звіт про цю програму, заявив, що 4890 домогосподарств (8% від загальної кількості тих, хто прибув до Англії на той час) були визнані місцевою владою як такі, що потребують допомоги. Проте точних даних про кількість українців, які стали бездомними, не було надано.

"Місцева влада вжила низку заходів, щоб захистити людей від бездомності, включаючи повернення спонсорських коштів і підтримку для переїзду в орендоване житло, і багатьом буде надано тимчасове житло на цей час", — йдеться у звіті.

За даними видання, припинення фінансування програми Homes for Ukraine ("Оселі для України") у Великій Британії може призвести до того, що тисячі людей опиняться на вулиці. Спонсорські угоди для понад 130 тисяч українців, які приїхали до країни через російське вторгнення, закінчуються в березні 2024 року.

"У міру того, як закінчуються спонсорські угоди, ризик бездомності, ймовірно, зростатиме", — цитують у виданні звіт Національного аудиторського офісу (НАО).

Нагадаємо, за результатами досліджень та опитувань кількість українців, які не планують повертатися додому з-за кордону, зросла удвічі за останній рік. Частка біженців, які хотіли б залишитися на новому місці проживання, збільшилася з 8% до 18%.

Варто додати, що раніше Велика Британія виділила 150 мільйонів фунтів стерлінгів (6,9 мільярда гривень) на допомогу українським біженцям з метою розв'язання проблеми з проживанням.

Нагадаємо, країни Європейського Союзу домовились продовжити механізм тимчасового захисту для біженців з України ще на один рік —  до 4 березня 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 02:24