Фото ілюстративне. Джерело: finance.ua

Українські бізнесмени звернулися до Зеленського щодо питання економічного бронювання

Зараз однією з головних проблем для українського бізнесу є дефіцит кадрів. Тому бізнесмени вражають за доцільне запровадити економічне бронювання, щоб економіка продовжувала працювати. Представники українського бізнесу попросив президента Володимира Зеленського звернути на це увагу.

Спеціальну заяву з приводу цього оприлюднила прес-служба Європейської бізнес-асоціації (ЄБА).

"Бізнес розуміє важливість та потребу укомплектування Збройних сил України як основного пріоритету державної політики в умовах війни. Проте функціонування підприємств, здається, теж важливе — для продовження роботи економіки, збереження надходження податків, які допомагають фінансувати Збройні сили України тощо", — наголосили бізнесмени.

За їхніми словами, стабілізувати ситуацію допоміг би інструмент економічного бронювання, який може діяти паралельно зі стратегічною системою бронювання.

"Зокрема, це допоможе зробити інструмент, завдяки якому бізнес матиме повноваження визначати, які саме працівники є критичними для роботи тієї чи іншої компанії, адже зараз бізнес усе ж стикається зі ситуацією, коли мобілізують саме дуже важливих для роботи компанії фахівців, що дуже сповільнює, а часом і зупиняє робочі процеси. І це насправді позначається не просто на доходах компанії, а на рівні податків, які компанія сплачує", — пояснили в Європейській бізнес-асоціації.

Нагадаємо, декілька днів тому народний депутат України від "Слуги народу", голова Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради Дмитро Наталуха зазначав, що підприємствам хочуть надати можливість на власний розсуд бронювати до 50% військовозобов’язаних працівників. Це не стосуватиметься їхньої заробітної плати чи посади. За таке бронювання власники бізнесу мають сплачувати збільшений військовий внесок — 20 тисяч гривень на місяць за людину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.06.2024 10:58