Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські контратаки дошкуляють окупантам на одному з напрямків: деталі від ISW

Російські загарбники втрачають обмежені позиції на фронті на захід від Кремінної. Це відбувається через постійні українські контратаки в цьому регіоні.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони підтвердили, що нещодавно ворог просунувся на південь від Кремінної. Геолокаційні кадри показали, що росіяни досягнули незначних успіхів у районі крейдяного кар’єру на південь від Кремінної.

Російський мілітарний блогер заявив 9 квітня, що Росія веде бої за тактичні висоти в районі кар’єру та їй вдалося захопити обмежені позиції в цьому районі.

"Російські джерела також стверджували, що тривали важкі бої біля Тернів (на захід від Кремінної), але російські сили втрачають обмежені позиції через постійні українські контратаки", — йдеться в повідомленні.

Крім того, аналітики припускають, що окупанти, ймовірно, завдають потужних ударів планувальними бомбами по українських позиціях, щоби забезпечити подальше просування до Часового Яру. Так само Росія била по Авдіївці, щоби захопити населений пункт.

Станом на 9 квітня російські війська просунулися на захід від Авдіївки поблизу Первомайського, а також полями на північний схід від Нетайлового.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Російські державні ЗМІ висвітлили спільні зусилля Росії та Китаю щодо боротьби з уявним «подвійним стримуванням» Заходу, націленим на Росію та Китай, під час зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з президентом Китаю Сі Цзіньпіном і міністром закордонних справ Ван І в Пекіні 9 квітня
  • Центральне командування США оголосило 9 квітня, що передало Україні стрілецьку зброю та боєприпаси, конфісковані у Корпусу вартових Ісламської революції Ірану
  • Російські ультранаціоналістичні мілітарні блогери продовжують використовувати жорстоку антимігрантську риторику та заклики до ксенофобської внутрішньої політики, але таким чином викривають лицемірство у ставленні Росії до власних корінних етнічних меншин
  • Кремль, імовірно, зможе використати нову угоду, підписану пов’язаним із Кремлем губернатором проросійського молдовського автономного регіону Гагаузія Євгенією Гуцул і державним російським банком, щоби продовжити свої зусилля з дестабілізації молдовського суспільства, нападу на Молдову. демократичного уряду та запобігти вступу Молдови до Європейського Союзу.
  • Російська військова влада у Вірменії затримала ще одного російського громадянина у Вірменії, ймовірно, намагаючись встановити військову та політичну владу над Єреваном і кинути виклик суверенітету Вірменії на тлі тривалого погіршення вірменсько-російських відносин

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, що Україна розробила план контрнаступу. Для цього необхідною умовою є наявність сучасної зброї. Це стосується не лише кількості, а особливо якості озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 07:18