Фото: ua.depositphotos.com

Українські розвідники атакували банкомати РФ: після кібератаки росіяни не можуть зняти готівку

На території Російської Федерації відбувся масовий збій банківської системи через кібератаку фахівців Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Представникам ГУР вдалось уразити брокерські застосунки й банкомати.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на обізнане джерело.

За інформацією видання, ця операція розпочалася ще 23 липня. Тоді кіберфахівцям української розвідки вдалось завдати удару по найбільших російських банківських установах, зокрема "Альфа банку", "СберБанку", "Райффайзен банку", "ВТБ Банку", "РСХБ Банку", "Росбанку", "Газпромбанку", "Т-Банку" та "іБанку".

До цього переліку вже долучився брокерський застосунок "Т-інвестиції". Як зазначає джерело, 26 липня Росія підняла ключові ставки до 18%, тому зараз неможливо здійснити будь-які банківські операції через відсутність доступу до сервісних послуг. Це призводить до втрати грошей населенням.

Також хакери Головного управління розвідки атакували банк "Дом.рф". У ГУР МОУ наголосили, що операція проти російських фінустанов триває.

Нагадаємо, 15 липня Головне управління розвідки Міністерства оборони України спільно з кіберволонтерами влаштували масштабну атаку на російські вебресурси. У ГУР зазначили, що ця кібератака була спрямована на знищення внутрішньої інформації компаній, які обслуговують причетних до ведення війни проти України клієнтів з державного сектору РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 27.07.2024 12:27