Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські воїни відбили концентровані ворожі атаки поблизу Селидового на Покровському напрямку

Розпочалася 951 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. За минулу добу зафіксовано 189 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, особливо пекельно — поблизу Селидового.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Обстріли рашистів

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням шести ракет, а також 74 авіаудари, зокрема, скинув 128 КАБів. Окрім того, здійснив 4 694 обстріли.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Студенок, Кучерівка, Будівельне, Вишеньки, Яструбщина, Білопілля, Серебрянське лісництво, Сіверськ, Часів Яр, Костянтинівка, Бересток, Мирноград, Шевченко, Калинове, Білицьке, Яблунівка, Розлив, Новодонецьке, Тамарівка, Новодарівка, Богоявленка, Мала Токмачка, П’ятихатки, Веселянка, Антонівка, Кардашинка та Львове.

Удари ЗСУ

За минулу добу ракетні війська й артилерія Сил оборони уразили один засіб протиповітряної оборони, гармату на вогневій позиції, район зосередження особового складу, радіолокаційну станцію й один інший важливий об’єкт російських загарбників.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку ворог 16 разів намагався штурмувати в районах Бугруватки, Стариці, Тихого та Вовчанська, успіху не мав.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 24 атаки окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки, Кругляківки та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 24 рази. Намагався просунутись уперед у бік Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, Діброви, Серебрянки, Григорівки й у Серебрянському лісництві, одне боєзіткнення ще триває.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали три штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Білогорівки. По Серебрянському лісництву ворожа авіація завдала удару понад 60 некерованими авіаційними ракетами.

На Краматорському напрямку окупанти атакували тричі в районі Часового Яру. Всі атаки поблизу зупинено.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 18 атак неподалік Торецька, Залізного, Неліпівки та Щербинівки, противник зазнав втрат і відступив.

Найнапруженішою ситуація залишається на Покровському напрямку, де наші захисники зупинили 43 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Новоторецьке, Новогродівка, Лисівка, Миролюбівка, Воздвиженка, Суха Балка, Миколаївка, Селидове та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового, тут Сили оборони відбили понад 20 атак.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 31 атаку позицій поблизу Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Цукуриного та Катеринівки. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед у районах Курахового та Георгіївки.

На Времівському напрямку противник здійснив вісім штурмів наших позицій у районах Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви. Активно залучав для ударів на напрямку штурмову та бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували в районі Малої Токмачки, отримали жорстку відсіч і зазнали втрат.

На Придніпровському напрямку російські загарбники штурмових дій не проводили.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник із території Росії активно застосовує артилерію й авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція у Курській області.

"Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі, техніці й активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу", — підсумували в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, що вчора президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки. Очільник держави понад дві години обговорював ситуацію на фронті з головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 08:30