Су-25. Джерело: Вікіпедія

Українські воїни збили штурмовик Су-25 на Донеччині

Українські зенітники збили російський штурмовик Су-25. Це відбулося в Донецькій області. Це вже четвертий такий випадок упродовж травня.

Про це повідомила 110 окрема механізована бригада імені генерала-хорунжого Марка Безручка у своїх соціальних мережах. Це вже четверта ворожа "сушка" на рахунку бійців цієї бригади за травень.

"Четвертий пішов! Зенітники 110-ки продовжують виписувати полумʼяні штрафи московитським літунам за незаконний перетин кордону. Знову прибили Су-25 ворога! Нині його рештки дотлівають в одній з донецьких посадок", — повідомили в бригаді.

До цього російські Су-25 не витримували зустрічі з українськими військовими 4, 11 та 13 травня.

"Наше небо стане пеклом для окупантських пілотів! Наш номер бригади стане для них нічним кошмаром! Геноцид московитських "грачів" to be continued", — додали українські військові.

Вони зауважили, що хлопці із зенітно-ракетного підрозділу нині потребують пікап і РЕБ, і закликали допомогти палити російське літальне залізо ще ефективніше.

"Імперія" має розпастися!" — наголосили в 110 окремій механізованій бригаді імені генерала-хорунжого Марка Безручка.

Су-25, відомий також як "Грач", є радянським штурмовиком, розробленим для забезпечення авіаційної підтримки сухопутних військ. Літак спроектований для операцій у фронтовій зоні, де він може ефективно вражати бронетехніку, укріплення та живу силу противника. Су-25 має міцну броню, яка захищає від стрілецької зброї та зенітних установок, а також оснащений різноманітними видами озброєння, включаючи гармати, ракети та бомби.

Нагадаємо, що Покровський напрямок — зараз, мабуть, найгарячіший на фронті, там триває напружена ситуація, однак українські воїни тримають оборону. Зокрема, військові 47 окремої механізованої бригади "Магура" розгромили російський штурм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2024 21:20