Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Українських прикордонників з початку війни намагалися підкупити понад тисячу разів: яка найбільша сума хабаря

За період повномасштабного вторгнення працівників Державної прикордонної служби України (ДПСУ) намагалися підкупити понад 1000 разів. Загалом прикордонники відмовилися від хабарів на суму понад 12 мільйонів гривень.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

Вказується, що від початку введення воєнного стану охоронців кордону намагалися підкупити 1 100 раз. Загальна сума хабаря — 12 мільйонів 270 тисяч гривень. 

Лише протягом травня 2024 року було припинено 37 спроб надання неправомірної вигоди на суму 993 763 гривень. Найбільший розмір хабаря — 8000 тисяч доларів. Цю суму пропонували військовослужбовцю за сприяння в незаконному перетинанні державного кордону.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Скільком людям відмовляють у виїзді за кордон щоденно

За словами речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, прикордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 особам. Деякі з цих громадян не мають потрібних документів для виїзду з України, а інші — не підпадають у категорію пропуску.

"Щоденно ми відмовляємо у виїзді за межі нашої країни близько 120-150 особам, які не підпадають під категорію пропуску, які не мають необхідних документів, які б давали право на перетин кордону", — заявив він.

Нагадаємо, помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв повідомив, що у Чернівецькій області чоловіків, яких затримали на кордоні через спробу незаконного перетину, відправлятимуть одразу до територіальних центрів комплектування. Це робитимуть прикордонники разом із поліцейськими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2024 15:10