Олександр Гвоздик і Давид Бенавідес. Джерело: x.com/premierboxing

Український боксер Гвоздик програв американцю бій за тимчасовий титул

У неділю, 16 червня, на MGM Grand у Лас-Вегасі (США) у головній події шоу PBC американець Давид Бенавідес у поєдинку з українцем Олександром Гвоздиком виграв вакантний тимчасовий титул чемпіона WBC у напівважкій вазі.

Про це повідомив XSport.

Розпочинаючи з першого раунду, Бенавідес контролював перебіг поєдинку та домінував на рингу. У перших двох раундах він мав проблеми зі здвоєним джебом українця та подоланням блоку Олександра.

Однак потужні влучання у корпус змусили Гвоздика опускати руки, і Давид розпочав частіше діставати його голову. До чемпіонських раундів поєдинок мав односторонній вигляд, а потім Гвоздик боксував на рівних, чого мало, щоби забрати поєдинок.

У вирішальному 12 раунді українець так і не спробував нокаутувати суперника. За підсумками поєдинку переможцем названо Бенавідеса: 116-112, 117-111, 119-109 за суддівськими записками.

Для Олександра Гвоздика це друга поразка у кар'єрі. У жовтні 2019 року він програв об'єднавчий бій проти Артура Бетербієва. До цього після повернення в бокс 2023 року Гвоздик виграв три поєдинки. У крайньому бою він нокаутував Ісака Родрігеса. Бенавідес же в останньому бою достроково переміг Деметріуса Андраде, а потім вирішив піднятися в напівважкий дивізіон.

Нагадаємо, що британський суперважковаговик Тайсон Ф'юрі, який нещодавно утримував чемпіонський пояс за версією WBC, відновив тренування. Тепер боксер готується до реваншу з Олександром Усиком, якому він програв у бою за звання абсолютного чемпіона світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.06.2024 07:33