Фото: РЛС "Воронеж М". Джерело – Вікіпедія

Українські БпЛА атакували РЛС в Росії на відстані 1800 км: "Схеми" показали супутникові знімки

У Мережі з'явились наслідки удару безпілотників Головного управління розвідки по російській радіолокаційній системі. Її вдалось вразити за 1800 кілометрів від кордону.

Супутникові знімки наслідків атаки оприлюднили "Схеми", які є проектом "Радіо Свобода".

У Головному управлінні розвідки Міноборогни України підтвердили, що в ніч на 27 травня БпЛА відомства атакували РЛС Воронеж М в Оренбурзькій області Російської Федерації.

Супутник Planet Labs зафіксував наслідки цієї атаки: на території РЛС з’явились темні плями, яких раніше не було — ймовірно, сліди пожежі внаслідок влучання безпілотника. Якість знімків не дозволяє оцінити ступінь можливого ураження станції РФ.

Ця радіолокаційна станція розташована на відстані понад 1800 кілометрів від українського кордону. Офіційно ураження ворожої РЛС в Україні та Росії не коментували.

Супутникові знімки ураження російської РЛС Воронеж М

Супутникові знімки ураження російської РЛС Воронеж М

Фото: Telegram-канал "Схем"

Що відомо про РЛС "Воронеж М"

"Воронеж М" є складовою лінійки російських стаціонарних надгоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності. Техніка призначена для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, зокрема балістичних і крилатих ракет. "Воронеж М" працює в метровому діапазоні хвиль та має дальність виявлення цілей до 6 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, у ніч на 27 травня два безпілотники атакували нафтобазу у місті Лівни Орловської області Російської Федерації. Внаслідок ударів є загиблий та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2024 13:21