Ігор Смілянський. Джерело: Telegram-канал гендиректора "Укрпошти"

"Укрпошта" планує доставляти товари з Amazon в Україну: коли можуть укласти угоду

"Укрпошта" планує угоду з поштовою службою Сполучених Штатів Америки (USPS). Це дозволить українському оператору доставляти товари з Amazon та інших американських маркетплейсів в Україну.

Про це заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна". За його словами, угода може запрацювати вже з 2025 року — домовленості планують досягнути до 1 січня.

"Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України", — зазначив Смілянський

Після підписання угоди товари з Amazon прямуватимуть до України через Велику Британію (на доставлення з Лондона піде один день). Також наразі ведуться переговори з британською Royal Mail щодо зниження тарифів для українців.

Як відомо, Amazon має локальні сайти в декількох країнах: Німеччина, Велика Британія, Японія, Італія, Туреччина, Іспанія, Португалія та в інших. На жаль, на теперішній момент Amazon безпосередньо не працює з клієнтами з України, але це не заважає їм робити покупки, використовуючи поштову адресу в США, яку надають деякі українські компанії.

До речі, сьогодні Ігор Смілянський також привітав усю нашу поштову родину з Всесвітнім днем пошти.

"Цього року Всесвітньому поштовому союзу виповнилось 150 років! 1874 року 22 країни заснували Всесвітній поштовий союз, який сьогодні об’єднує 192 країни та 660 000 поштових відділень у всьому світі!" — наголосив він у своїх соціальних мережах.

Нагадаємо, ще Смілянський розповідав, що в листопаді державний поштовий оператор "Укрпошта" запустить новий удосконалений мобільний застосунок із розширеним функціоналом. Наразі додаток перебуває на бета-тестуванні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.10.2024 17:11