Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" готує зміни до тарифів: підвищиться вартість квитків

Компанія "Укрзалізниця" не планує до кінця війни підвищувати базові тарифи, але пропонує модель, яка передбачає підвищення цін на деякі квитки. 

Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine заявив керівник пасажирського напряму "Укрзалізниці" Олександр Перцовський.

"До кінця війни українці точно матимуть змогу купувати доступні квитки — це наше зобов’язання як соціальної компанії. Але це не означає, що ми підписуємося під відсутністю будь-яких змін", — наголосив він.

За його словами, у компанії пропонується модель, яка передбачає кілька тарифних змін, але поки це лише обговорення. Зокрема, пропонують гнучке ціноутворення для всіх класів потягів "Інтерсіті+". При цьому можуть бути встановлені певні цінові обмеження. 

"Відпустити ціни на квитки класу СВ, щоб ціни регулювалися ринком залежно від попиту. Попри високу вартість, ці квитки розкуповуються найшвидше", — зазначив Перцовський.

Він наголошує, що запровадження більш гнучкої, динамічної тарифної моделі дозволить варіювати ціни на квитки залежно від годин, та днів та інших параметрів. Водночас залишатимуться й найбільш доступні тарифи для тих людей, яким критично важлива саме вартість квитка. За його словами, компанія пропонує для базових тарифів на перспективу передбачити помірну індексацію з урахуванням інфляції.

Нагадаємо, раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що "Укрзалізниця" створила спеціальний резерв квитків на потяги для військовослужбовців. Резерв доступний для родичів військовослужбовців, які їдуть до шпиталів відвідати своїх близьких.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.08.2024 14:16