Фото: Pixabay

"Укрзалізниця" змінить правила перевезення тварин: що варто знати

"Укрзалізниця" ініціювала зміни до правил перевезення тварин. Оновлення має затвердити Державна регуляторна служба України.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Повертаємось до обіцяних оновлень! Ми вивчили тонни фідбеку, досвід залізниць-патнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури — і вже подали на затвердження зміни, які готові обговорити та врахувати інтереси власників тварин та всіх, хто з різних причин уникає контакту з ними", — йдеться у повідомленні.

Після затвердження змін Державною регуляторною службою України будуть такі правила щодо перевезення тварин:

  • не буде визначення "жорстка конструкція" в описі переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби лиш із водонепроникним абсорбційним дном;
  • для малих тварин (до 45 сантиментів) у холці дозволять тимчасове перебування без переноски — для здорової активності та/або сну на полиці купе;
  • для великих собак (від 45 сантиметрів) дозволять проїзд ще й у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе;
  • для великих собак в "Інтерсіті+" проїзд теж стане можливим — за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду;
  • будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів — з намордником і повідком.

"Важливо: якщо ви відчуватимете дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною, ми забезпечимо альтернативні місця. А ще разом з UAnimals починаємо роботу над соціальною кампанією, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами. Це важливо, адже для багатьох із нас тварина є членом сім'ї", — зазначили в компанії.

Варто зазначити, що перед затвердженням Державною регуляторною службою України проект наказу з усіма змінами буде винесено на суспільне обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів та забезпечити комфорт кожного. 

Нагадаємо, "Укрзалізниця" посилює контроль за дотриманням правил перевезення. У компанії нагадали про перелік заборонених до транспортування предметів.

Додамо, "Укрзалізниця" запустила оновлений сайт для купівлі квитківВін створений за допомогою сучасних дизайнерських та ІТ-рішень. Для максимального комфорту всіх користувачів відбудеться поступовий перехід зі старого сайту на новий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.07.2024 19:35