Наслідки влучання уламків дрона в будинок Іллі Пономарьова. Джерело: поліція Київщини

Уламки дрона влучили в будинок російського опозиціонера Пономарьова в Київській області

У четвер, 1 серпня, від падіння уламків дрона постраждав будинок російського опозиціонера Іллі Пономарьова на Київщині. Він сам і його дружина отримали поранення.

Про це повідомила прес-служба поліції Київщини та сам Ілля Пономарьов на своїй сторінці в соцмережі Х.

Як відомо, зранку 1 серпня окупанти намагалися завдати чергового удару безпілотниками по Київській області. Російські дрони збили засоби української протиповітряної оборони.

Поліцейські повідомили, що в одному з районів чоловік і дружина отримали поранення. Потерпілих госпіталізовано до столичної лікарні, їм надається відповідна допомога. Згодом з’ясувалося, що йдеться про Іллю Пономарьова та його дружину.

"Закликаємо громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та в разі оголошення про небезпеку негайно прямувати в найближчі укриття!" — наголосили в поліції Київщини.

Сам колишній депутат Держдуми Росії у соцмережах зазначив, що нині — його другий день народження.

"Сьогодні в мене, схоже, другий день народження. П'ята спроба нападу була найбільш нестандартною та найбільш успішною, проти якої було важко захиститися. Але хрін їм! Подробиці напишу пізніше", — зазначив він.

Нагадаємо, що в ніч на четвер, 1 серпня, російські окупанти вдарили по Україні балістичними ракетами "Іскандер-М", а також ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили сім ударних безпілотників. Ракети рашисти запускали з Воронезької області Російської Федерації та тимчасово окупованого Криму, а дрони — з кримського мису Чауда та російського Курська. Радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід семи "шахедів". Усі збила протиповітряна оборона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2024 13:38