Фото ілюстративне. Джерело: Херсонська ОВА

Уламки ракети травмували чотирьох жителів Києва під час нічної атаки столиці

У ніч на 11 грудня російська армія атакувала Київ повітряними цілями, які летіли балістичною траєкторією. Під час відбиття ракетного удару по столиці сталося падіння уламків ракет в Дарницькому та Голосіївському районах міста.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. 

За словами посадовця, внаслідок ворожої атаки травми отримали четверо жителів Бортничів у Дарницькому районі столиці, а саме:

  • чоловік 1992 р.н. — отримав осколкове поранення нижніх кінцівок;
  • троє жінок 1963, 1990 та 1992 р.н. — у всіх гостра реакція на стрес.

Атака Києва 11 грудня: що відомо

У Києві вночі у понеділок, 11 грудня, пролунала серія вибухів. Це сталося до оголошення повітряної тривоги: після гучних звуків у місті увімкнулися сирени. Внаслідок роботи протиповітряної оборони по ворожих цілях сталося падіння уламків в Дарницькому та Голосіївському районах.

Мер міста Віталій Кличко уточнив, що, за повідомленням мешканців, у Голосіївському районі уламок ракети пошкодив дах житлового будинку.

Також, за даними чиновника, у Дарницькому районі виникла пожежа в недобудованій будівлі внаслідок падіння уламка ракети. Ще один уламок у цьому ж районі упав на газон, пожежі та пошкоджень в будинках поруч немає. До медиків за іншою адресою в Дарницькому районі звернулися місцеві мешканці.

Водночас у КМВА зазначили, що у Дарницькому районі Києва в житловому будинку вибиті шибки, попередньо уламками скла травмувалась дитина та двоє дорослих.

За даними Повітряних сил, загалом протиповітряною обороною знищено вісім повітряних цілей, що летіли в напрямку столиці балістичною траєкторією.

Нагадаємо, 8 грудня рашисти здійснили масовану ракетну атаку: частина повітряних цілей прямувала у бік столиці. На околицях Києва працювали сили ППО: усі ракети були знищені ще на підльоті до столиці. На Київщині влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не було, однак внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в області були пошкодження приватних будинків у декількох громадах. Також удар прийшовся по Павлограду на Дніпропетровщині, де були загиблий та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 06:51