Олександр Сирський і Рустем Умєров під час розмови з Ллойдом Остіном. Джерело: Facebook міністра оборони України

Умєров і Сирський поговорили з Остіном: які головні теми розмови

Міністр оборони України Рустем Умєров і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провели телефонну розмову з очільником Пентагона Ллойдом Остіном. Обговорили ситуацію на фронті.

Про це міністр оборони Рустем Умєров написав на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

За словами Умєрова, під час розмови з Остіном детально обговорили поточну динаміку на фронті. Окрім того, торкнулися теми спільного розуміння ситуації та плану дій.

"Ми детально поінформували міністра оборони про поточну ситуацію та нещодавні російські атаки на українські міста та цивільну інфраструктуру. Я ще раз наголосив: Україна потребує більше систем протиповітряної оборони та ракет", — написав Умєров.

Як відомо, наприкінці березня Умєров теж спілкувався під час телефонної розмови з очільником Пентагона США Ллойдом Остіном. Він повідомив про гостру потребу країни у системах протиповітряної оборони. За словами українського міністра оборони, він надав Остіну детальну інформацію про нещодавні російські ракетні обстріли українських міст.

Узагалі ж — контакти українських очільників силового блоку та представниками країн союзників зараз є дуже тісними, вони регулярно обмінюються інформацією й аналізують ситуацію в театрі бойових дій.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що постачання літаків F-16 є одним із прикладів значної військової підтримки України з боку союзників по НАТО. Винищувачі лише розширять можливості України, але кардинально змінити ситуацію на полі бою повинні українські військові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 21:59