Рустем Умєров. Джерело: Facebook

Умєров розповів, коли Україна очікує на F-16 і чому це відбувається невчасно

Західні союзники мали би надати винищувачі F-16 уже дуже скоро. Однак ці постачання відстають від попередніх графіків майже наполовину, тож ситуація є несприятливою.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю Reuters. Він зазначив, що зараз російські окупанти намагаються відкрити новий фронт на півночі.

"Ми витримуємо, але, звичайно, нам потрібно більше зброї, нам потрібно більше вогневої потужності, нам потрібні ракети далекого радіусу дії, аби не дозволити їм прорватися", — наголосив він.

За його словами, Україна вдячна країнам Заходу за всю надану допомогу, але лише її половину доставляють у встановлені терміни.

"Час має вирішальне значення, і для відбиття атак нам необхідно, щоби постачання здійснювали вчасно", — зауважив Умєров.

Міністр оборони України акцентував, що очікує на постачання F-16 "дуже та дуже скоро".

Умєров також додав, що Україні потрібно "стільки F-16, скільки вона зможе отримати".

"На цьому етапі ми зосереджені на підготовці персоналу, пілотів, ми зосереджені на інфраструктурі, ми зосереджені на залученні оперативних та ремонтних груп", — розповів міністр.

Нагадаємо, на спільній прес-конференції з президентом України прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив, що винищувачі F-16, які Бельгія передасть Києву, дозволено використовувати лише на українській території. Це обмеження стосуватиметься й іншого озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2024 17:37