Фото: Генштаб ЗСУ

Уночі окупанти атакували Україну не лише "шахедами": в яких областях працювала ППО

У ніч на 30 серпня російські загарбники завдали удару балістичною ракетою "Іскандер-М" із Криму та 18-ма ударними безпілотниками типу Shahed-131/136 із районів Приморсько-Ахтарська та Курська — Російська Федерація. Засобами протиповітряної оборони було збито 12 ворожих дронів.

Про це повідомили у Telegram-каналі Повітряні сили Збройних сил України.

Як зазначають військові, до відбиття ворожих атак залучалась авіація, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

"У результаті протиповітряного бою збито 12 ударних БпЛА Shahed-131/136, чотири — локаційно втрачені (упали самостійно). Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській та Сумській областях", — йдеться у зведенні Повітряних сил.

У ніч на 30 серпня російські загарбники завдали удару балістичною ракетою "Іскандер-М" із Криму та 18-ма ударними безпілотниками типу Shahed-131/136

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Раніше повідомлялось, що внаслідок ворожого авіаудару по підприємству в Сумах в ніч на 30 серпня постраждало дев'ятеро людей. Наразі триває ліквідація наслідків пожежі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після останніх масованих обстрілів Російської Федерації по Україні звернувся з емоційною заявою до західних партнерів. Він закликав союзників передати раніше обіцяні системи Patriot.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що українська протиповітряна оборона зможе відбивати до 95% російських цілей, проте для цього необхідні додаткові системи ППО. За його словами, наразі Україна домагається того, щоб сусідні країни, які мають протиракетні засоби, в рамках міжнародного права могли б також відбивати російські атаки на нашу державу.

Також він додавав, що, аби зменшити можливості ворога атакувати Україну, необхідно також бити по території країни-агресорки на глибину 600-800 кілометрів, знищуючи її стратегічну авіацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 09:32