Робота Повітряних сил ЗСУ. Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі Повітряні сили збили всі ворожі "шахеди" в небі над шістьма областями України

У ніч на середу, 22 травня, російські окупанти атакували Україну 24 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони знищили всі 24 безпілотники окупантів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що росіяни здійснювали пуски з районів Приморсько-Ахтарська та Курськ (Російська Федерація), а також із території тимчасово окупованого Криму.

У результаті протиповітряного бою Силам оборони України вдалося збити всі 24 "шахеди". Чергову нічну атаку окупантів відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України, підрозділи радіоелектронної боротьби, зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних сил.

"Ударні БпЛА знищували в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Сумської та Одеської областей. Усім дякую за успішну бойову роботу! Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Статистика збитих "шахедів"

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що під час вечірнього відеозвернення 21 травня президент Володимир Зеленський повідомив про успіхи Сил оборони на Харківщині. Там наші воїни безжально знищують окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 08:16