Фото: Офіс президента

Урсулу фон дер Ляєн переобрали президенткою Єврокомісії: це її другий термін на посаді

У четвер, 18 липня, Європейський Парламент обрав президентом Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн. За її кандидатуру проголосувала переважна більшість європарламентарів.

Про це повідомляє Верховна Рада України у своєму Telegram-каналі. За призначення фон дер Ляєн проголосував 401 депутат, проти — 284.

"Німецька політична діячка від Європейської народної партії (ЄНП), член Християнсько-демократичного союзу, міністр оборони Німеччини у 2013—2019 роках, пані фон дер Ляєн з 2019 року очолювала Єврокомісію. Її вперше в історії ЄС висунули на другий термін", — йдеться у повідомленні Верховної ради.

Там також зазначили, що на посаді президента Європейської комісії фон дер Ляєн послідовно виступала за надання допомоги Україні та підтримувала і підтримує її на шляху до Європейського Союзу. На посаді президента Єврокомісії німецька політикиня працюватиме наступні п'ять років.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками першого Саміту миру у Швейцарії заявила, що країну-агресорку Росію можна буде долучити до мирного процесу, коли та висловить готовність до миру, який базується на Статуті ООН.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.07.2024 16:31