Фото: Нацбанк

Уряд наступного року скоротить витрати на субсидії та пільги: у чому причина

У проекті бюджету на 2025 рік Кабінет міністрів зменшив планові видатки на житлові субсидії та пільги на 15%.

Так, у пояснювальній записці до документа зазначається, що наступного року на фінансування житлових субсидій, пільг на житлово-комунальні послуги, а також на придбання пального та скрапленого газу буде передбачено 42,321 мільярда гривень. Це на 7,6 мільярда гривень менше, ніж 2024 року.

Наголошується, що таке рішення було ухвалено через заплановане зменшення кількості одержувачів на 400 тисяч осіб — до 2,8 мільйона.

"Цей обсяг визначено Міністерством соціальної політики України на підставі очікуваного контингенту отримувачів за результатами здійснених заходів щодо підвищення адресності та вдосконалення системи житлових субсидій шляхом уточнення критеріїв оцінки фінансово-майнового стану, припинення виплат особам, які перебувають за кордоном або проживають на тимчасово окупованих територіях, забезпечення механізму проведення щомісячної верифікації виплат тощо", — йдеться в документі.

Очікується, що кількість українців, які отримують субсидії й пільги, у 2025 році зменшиться на 12,5%.

Нагадаємо, 14 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проект державного бюджету на 2025 рік. Зокрема, у проекті бюджету на 2025 рік уряд пропонує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Від цих показників залежать розміри соціальних виплат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.09.2024 10:59