Віктор Микита. Джерело: соцмережі

Уряд погодив звільнення голови Закарпатської ОВА Микити: що далі

Кабінет міністрів України погодив звільнення голови Закарпатської обласної військової адміністрації Віктора Микити. За неофіційною інформацією, він може перейти на роботу в Офіс президента.

Про це звільнення чиновника повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у пості у своєму Telegram-каналі.

"Погоджено звільнення Микити Віктора Федоровича з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації", — написав він.

Тепер звільнення закарпатського очільника має затвердити президент України Володимир Зеленський своїм указом.

Деякі журналісти, посилаючись на чутки у владних кулуарах, стверджують, що Микиту планують призначити заступником голови Офісу президента замість Олексія Кулеби, якому вчора Верховна Рада погодила посаду віце-прем'єра з відновлення, міністра розвитку громад і територій України.

Що відомо про Віктора Микиту

Народився 4 лютого 1979 року в селі Ільниця Закарпатської області. Закінчив Закарпатський лісотехнічний технікум за спеціальністю "технолог-економіст" і Національну академію внутрішніх справ України ("правознавство"). Одружений, має чотирьох дітей.

Віктор Микита з 1999 року працював за фахом на низці підприємств, зокрема, на "Укрпошті". З 2003 року перейшов у правоохоронні органи — був заступником начальника управління СБУ в Запорізькій області, працівником Центрального управління СБУ, працівником СБУ в Донецьку, керівником спецпідрозділу СБУ Закарпаття з боротьби з організованою злочинністю.

Володимир Зеленський 2021 року призначив Віктора Микиту головою Закарпатської обласної державної адміністрації. На момент призначення він іще залишався працівником СБУ, працював першим заступником начальника головного управління Служби безпеки України.

У липні 2022 року очолив Закарпатський осередок політичної партії "Слуга народу", а в березні 2023 року Микиту обрали головою Палати регіонів Конгресу регіональних влад при президенті України.

Нагадаємо, що 5 вересня відбулося велике перезавантаження українського уряду. Верховна Рада підтримала призначення очільників дев'ятьох міністерств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2024 14:38