Фото: ДМСУ

Уряд продовжив роботу паспортних сервісів за кордоном

Кабінет міністрів продовжив роботу паспортного сервісу державного підприємства "Документ" для громадян України, які перебувають за кордоном. 

Як повідомляє прес-служба Мінреінтеграції, у вівторок, 4 червня, уряд прийняв рішення щодо продовження дії експериментального проекту, який дозволяє ДП "Документ" приймати заяви для оформлення документів за кордоном.

Цей проект впровадила Державна міграційна служба з метою надання послуг з оформлення паспортних документів українцям, які перебувають за кордоном. Він був запроваджений у 2022 році та мав завершити свою дію наприкінці червня поточного року.

"З огляду на соціальну значущість проекту задля підтримки наших громадян за кордоном, рішенням Уряду роботу ДП "Документ" продовжено ще на шість місяців", — йдеться у повідомленні відомства. 

Ця ініціатива була обговорена в ході засідань відповідного координаційного штабу, який очолює віце-премʼєр-міністр України Ірина Верещук. Це рішення уряду стосовно ДП "Документ" є результатом спільної ініціативи Мінреінтеграції та Міністерства внутрішніх справ. 

"Мінреінтеграції висловлює подяку команді МВС й особисто міністру Ігорю Клименку за оперативне напрацювання проекту відповідного акта", — додали у міністерстві.

Нагадаємо, раніше Міністерство цифрової трансформації повідомило, що в Україні запускають комунікаційну платформу Data+, щоби створити системний діалог між розпорядниками та користувачами відкритих даних. Зазначається, що Data+ обʼєднає для співпраці всіх стейкхолдерів сфери відкритих даних: представників державних органів, бізнесу, медіа, експертів і громадських активістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 05.06.2024 00:55