Фото ілюстративне. Джерело: Мінцифри

В Україні запустили комунікаційну платформу Data+ із відкритими даними для всіх громадян

Ефективна комунікація та взаємодія стейкхолдерів сфери відкритих даних допоможе оперативно шукати рішення для викликів сфери. Для цього в Україні запускають комунікаційну платформу Data+, щоби створити системний діалог між розпорядниками та користувачами відкритих даних.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

"Data+ обʼєднає для співпраці всіх стейкхолдерів сфери відкритих даних: представників державних органів, бізнесу, медіа, експертів і громадських активістів", — йдеться в повідомленні.

Учасники платформи зможуть:

  • долучатися до розроблення політики відкритих даних;
  • формувати пропозиції щодо вдосконалення законодавства;
  • сприяти міжнародній співпраці й обміну досвідом в open data сфері.

Аби приєднатися до Data+, потрібно заповнити заявку для участі в першій зустрічі платформи. Більше про платформу можна дізнатися за цим посиланням.

"Розвиваємо сферу відкритих даних разом. Комунікаційна платформа Data+ створена Міністерством цифрової трансформації України, Офісом омбудсмана України та завдяки проекту "Підтримка цифрової трансформації" за підтримки USAID і UK Dev. Партнер проекту — Офіс ефективного регулювання BRDO", — підсумували в Мінцифри.

Нагадаємо, що в березні в "Дії" запустили нову послугу для чиновників, які щорічно подають електронні декларації до Національного агентства з питань запобігання корупції. Зокрема, тепер стане легше вносити дані до декларацій стосовно членів сімʼї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 03.06.2024 13:45