Фото: росЗМІ

"Усвідомлюємо зобов’язання": ПАР прокоментувала майбутній візит Путіна

Уряд Південно-Африканської Республіки  знає про свої юридичні зобов'язання щодо ордера на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

Про це заявив прес-секретар президента ПАР Вінсент Магвенья, передає Reuters.

Очікується, що Путін відвідає ПАР у серпні для участі в саміті БРІКС.

"Ми, як уряд, усвідомлюємо наше юридичне зобов'язання. Однак у період до саміту ми продовжуватимемо взаємодіяти з різними зацікавленими сторонами", — заявив представник президента.

Хоча офіційного підтвердження візиту Путіна не було, очікується, що він візьме участь у 15-му саміті БРІКС, як це було 2013 року.

"Ми беремо до відома повідомлення про ордер на арешт, який видав МКС. ПАР, як і раніше, прихильна і дуже сильно бажає, щоб війна в Україні була вирішена мирним шляхом через переговори", — заявив Магвеня.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Тепер можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною. Однак у Міністерстві зовнішніх справ Росії заявили, що такі документи не мають жодного значення.

19 березня влада Німеччини заявила, що арештує президента Росії Володимира Путіна у випадку його візиту на територію країни. Для цього Міжнародний кримінальний суд повинен надіслати вимогу на виконання свого рішення

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2023 16:11