Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Увага всім напрямкам": Зеленський розповів про плани окупантів (відео)

Сили оборони України готуються до подальшої активності російських військ. Українське військове командування чітко розуміє, які завдання надалі виконуватимуть загарбники.

Про це заявив президент  Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

За його словами, сьогодні він заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, начальника Генштабу Анатолія Баргилевича, а також міністра оборони Рустема Умєрова щодо ситуації на фронті та подальших дій українських військ.

"Увага всім напрямкам, особливо Покровському та Курахівському на Донеччині, а також Куп’янському й іншим напрямкам на Харківщині. Вдячний кожному підрозділу, який робить усе необхідне для того, щоб стабілізувати фронтову ситуацію. Готуємось і до подальшої активності ворога — чітко розуміємо, які завдання та з якою метою Путін ставить своїй армії. Буде йому наша відповідь — обов’язково", — запевнив український президент.

Він додав, що Україна готує дипломатичні відповіді на російські намагання послабити Саміт миру, який уже за два тижні розпочнеться.

"Зірвати Саміт Росія вже не зможе, хоча й дуже старається це зробити. Тисне на лідерів, відверто погрожує різним державам дестабілізацією. І це — один із наслідків того, що світ дав державі-терористу забагато часу. На жаль, зло вміє адаптуватися й зараз використовує свої ресурси, щоб розколоти світ і не дати примусити Росію до миру. Але з нами вже зараз — майже сто держав і міжнародних організацій, які долучаються до глобальних зусиль", — зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем Організації об'єднаних націй Антоніу Гутеррішем. Сторони обговорили майбутній Саміт миру, який пройде у Швейцарії 15-16 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 21:21