Фото: Pixabay

У Білому домі відреагували на ракетні удари рашистів по енергетиці України

У Білому домі відреагували на ракетні удари росіян по енергетичній інфраструктурі України та наголосили, що ці удари показують, наскільки критично важливою є допомога Сполучених Штатів Америки для Києва.

Про це на брифінгу заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

За її словами, Палата представників має вжити негайних заходів для ухвалення двопартійного додаткового законопроекту про національну безпеку, який дозволить США надсилати Україні військову допомогу, зокрема засоби протиповітряної оборони. Жан П'єр вкотре закликала спікера Палати представників Майка Джонсона поставити питання на голосування, адже вона впевнена, що і республіканці, і демократи підтримають надання Україні військової допомоги. 

"Володимир Путін продовжує намагатися зламати дух українського народу і занурити його у темряву. Росія завдала удару по найбільшій електростанції в Київській області, а також по енергооб'єктах у п'яти інших регіонах України", — каже Жан-П'єр.

Також прес-секретар Білого дому нагадала, що президент Володимир Зеленський закликав надати Україні більше засобів ППО для захисту свого народу та критично важливої інфраструктури.

Нагадаємо, що у США ухвалили принципове рішення модернізувати ППО в УкраїніТаке рішення стало наслідком останніх атак росіян на енергетичні об’єкти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.04.2024 10:31