Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

В Естонії оцінили ймовірність нового наступу російських військ в Україні

Станом на цей час важко оцінити, чи відбудеться цієї весни наступ російської армії в Україні. Країна-агресор зазнала суттєвих втрат у порівнянні з початком повномасштабного вторгнення.

Таку заяву зробив заступник начальника штабу естонської дивізії з питань оперативної роботи полковник Янно Мярк, пише ERR. За даними видання, Росія протягом півтора року мобілізує в середньому 30 тисяч осіб на місяць.

"Ці сили, звичайно, не перебувають на тому ж рівні підготовки та оснащення, як на початку війни. Якщо подивитися на живу силу, то, мабуть, російські війська здатні підтримувати нинішні темпи наступу, і, можливо, можуть розпочати наступ на новому. Але оцінити ймовірність цього досить складно", — заявив Янно Мярк.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, війська країни агресорки, ймовірно, можуть почати масштабний наступ наприкінці весни чи влітку. Ворог зосередить свою увагу на заході Донецької області.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк заявив, що навколо Києва побудували сотні кілометрів фортифікаційних споруд і створили декілька кілець оборони. Такий захист посилюється після повномасштабного російського вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2024 18:57