Айво Петерсон. Фото: ERR

В Естонії посадили у в'язницю трьох політиків через зв'язки з Росією

В Естонії Хар'юський повітовий суд заарештував трьох політиків, через зв’язки з Росією та антидержавну діяльність. Проросійських діячів запроторили у в’язницю терміном до двох місяців.

Про це повідомляє естонський національний мовник ERR.

Суд задовольнив клопотання прокуратури про арешт, адже чоловіки можуть ухилитися від кримінального провадження, поки перебувають на волі. Також є ризик, що вони продовжать скоєння злочинів. Постанова ще не набула чинності і може бути оскаржена в Талліннському окружному суді.

У ніч на 10 березня естонська Поліція безпеки затримала трьох політиків. Серед затриманих був лідер руху Koos Айво Петерсон. Пізніше з'ясувалося, що затримали також Дмитра Роотсі та Андрія Андронова, громадянина Росії з дозволом на проживання в Естонії. Підозри всім трьом пред'явлені через підтримання відносин з іноземною державою з метою скоєння злочину. Тепер проросійським політикам загрожує до шести років ув'язнення.

Цікаво, що один з затриманих, Айво Петерсон неодноразово виступав із заявами на підтримку дій Росії, а також нещодавно відвідав окуповані регіони України.

Нагадаємо, опубліковано звіт естонської розвідки щодо цілей Росії та співробітництво Москви та Пекіна. Відповідні дані надала Служба зовнішньої розвідки Естонії (EFSI).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.03.2023 15:27