Маргус Тсахкна. Джерело: Facebook

В Естонії різко відповіли на погрози Кадирова вдарити "Кинджалами"

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна прокоментував погрози лідера Чечні Рамзана Кадирова, який заявляв про можливість ударів по цій балтійській країні "Кинджалами".

Про це повідомив портал Delfi. Раніше Кадиров закликав завдати ракетного удару по Естонії. Політика обурив ухвалений у середу в Естонії закон, який дає змогу використовувати активи російських громадян, заморожені на підставі міжнародних санкцій, для компенсації збитків, завданих Україні війною.

"Спокійно спостерігати, як під боком тужиться сусід, мріючи завдати максимум шкоди твоїй країні, ми теж не маємо права. Тому вважаю, що точки ухвалення подібних рішень щодо відвертого пограбування нашої країни мають стати метою номер один для точкового ракетного удару!" — написав Кадиров

Він заявив, що "не варто на все це дивитися, зціпивши зуби, терпляче або великодушно".

"Упевнений, результативні прильоти декількох "Кинджалів" швидко приведуть до тями "найгарячіші" естонські голови", — підсумував він.

Міністр закордонних справ Маргус Тсахкна визнав, що слова Кадирова варто сприймати як підтвердження того, що ухвалене рішення про російські активи було правильним.

"Це дуже чітко показує, що ми йдемо єдиним правильним шляхом", — сказав про погрозу Кадирова Тсахкна.

Він нагадав, що подібні кроки Естонії завжди супроводжувалися гострою реакцією з боку Росії. Тсахкна пояснив, що Естонія хоче створити казус, згідно з яким можна використати заморожені активи Росії вже під час війни та передати їх на підтримку України. І якщо ще пів року тому пропозицію Естонії зустрічали не так тепло, то зараз все змінилося, і частина пакетів допомоги США Україні також складається з російських активів.

"Це одна з найболючіших речей, яких боїться Путін", — додав міністр.

Він заявив, що до всіх загроз варто ставитися серйозно, але Естонія продовжуватиме цей шлях.

"Наше завдання — притягнути Путіна до відповідальності та допомогти Україні. Росія погрожувала Європі та НАТО ескалацією протягом цих двох років і ще довше. Ми дуже зрозуміло кажемо, що президент Росії Путін грає на наших страхах, але ми не боїмося. Такі погрози ескалації ніколи не реалізовували, і нам потрібно говорити з Путіним так, щоби подивитися йому прямо в обличчя та сказати, яка правда насправді", — наголосив Тсахкна.

Нагадаємо, що наприкінці квітня чеченський очільник Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором російського університету спецназу імені Путіна, що розташований у місті Гудермес. Таким, за його словами, було прохання керівництва цього закладу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2024 20:10