Фото: соцмережі

"В гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей": Зеленський відреагував на удар по Харкову

Під час російського удару по Харкову, в гіпермаркеті "Епіцентр", куди поцілили ворожі авіабомби, могло перебувати понад 200 людей.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Росія завдала чергового жорстокого удару по нашому Харкову — по будівельному гіпермаркету — у суботу, просто посеред дня. Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Усі служби вже на місці надають допомогу — рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тисяч квадратних метрів. Відомо про загиблих і поранених", — зазначив гарант.

Очільник держави вкотре наголосив, що якби Україна мала достатньо засобів протиповітряної оборони та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими і жертв серед цивільного населення можна було б уникнути.

"Саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей. Кожне неприйняте рішення про підтримку — це втрата наших людей", — зауважив президент.

Обстріл Харкова 25 травня

Російські окупанти скинули дві авіабомби на гіпермаркет "Епіцентр"

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, через рашистський обстріл двоє людей загинули, ще 24 отримали поранення. На місці влучання спалахнула масштабна пожежа площею 15 000 квадратних метрів.

Водночас мер Харкова Ігор Терехов заявив, що є велика кількість людей, як зникли безвісти. 

Нагадаємо, 25 травня війська країни-агресорки обстріляли Куп'янськ-Вузловий. Поранення отримали цивільні.

Також  23 травня російські терористи жорстоко обстріляли Харків і область. Вони влучили по транспортній залізничній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства. Також "приліт" стався у друкарню видавництва Vivat. 24 травня в області було оголошено День жалоби за загиблими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.05.2024 17:35