Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

В ISW назвали дві причини, які сприяють просуванню росіян на Донеччині

Рельєф місцевості та неналежна укомплектованість бригад Збройних сил України допомагають просуванню російських окупантів на території Донецької області.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони зазначили, що просуванню російських військ у напрямку Покровська в Донецькій області сприяє нестача живої сили у Збройних силах України та рельєф місцевості на північний захід від Авдіївки.

Водночас аналітики спрогнозували уповільнення наступальної операції Росії, оскільки війська агресора "просуваються до лінії великих і більш урбанізованих населених пунктів".

Однак Сили оборони на Покровському напрямку мають гірше обладнання та засоби захисту, тому наразі не в змозі сповільнити просування росіян. Затримки з наданням західної, особливо американської, військової допомоги призвели до затримок з оснащенням новостворених українських підрозділів і переоснащенням тих, що вже брали участь у боях.

У звіті ISW також додали, що російська армія використовує цю слабкість для поступового здобуття тактичних переваг на північний захід від Авдіївки, де війська агресора намагаються досягнути обмеженого тактичного оточення Сил оборони на схід від траси Т0511 (О0544) Очеретине — Гродівка — Мирноград та на лівому березі річки Вовча.

"Оприлюднені 1 серпня геолокаційні кадри демонструють, що російські війська просунулися далі в межах Веселого у напрямку траси Т0511. Найвіддаленіше підтверджене російське просування зафіксоване приблизно у 3,5 кілометра від околиць селища Гродівка", — зауважили аналітики ISW.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Обмежена кількість винищувачів F-16 прибула в Україну, але, ймовірно, пройде декілька місяців, перш ніж Україна зможе отримати користь із цих літаків у масштабі.
  • Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна не піде на компроміс зі своїм суверенітетом і територіальною цілісністю в обмін на дипломатичне розв'язання питання про вторгнення Росії.
  • Росія, Білорусь, США, Німеччина, Польща, Словенія, Туреччина та Норвегія 1 серпня провели резонансний обмін полоненими за участю 26 полонених з різних країн.
  • Російські війська нещодавно просунулися поблизу Сватового, Часового Яру та Донецька.
  • Російське опозиційне видання "Важные истории" повідомило 1 серпня, що міністерство оборони Росії, можливо, значно завищило кількість солдатів-контрактників, яких воно, як стверджує, набрало з осені 2022 року по квітень 2024 року.

Нагадаємо, вчора міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що у війні України проти Російської Федерації може статися переломний момент через появу F-16 в українському небі. Американські винищувачі матимуть перевагу над російськими літаками Су-35.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2024 07:17