Фото: X / Grant Shapps

Поява в Україні винищувачів F-16: у Британії заявили про "переломний момент"

У війні України проти Російської Федерації може статись переломний момент через появу F-16 в українському небі. Американські винищувачі матимуть перевагу над російськими літаками Су-35.

Таку заяву у соцмережі X зробив колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Він підкреслив, що перші українські пілоти F-16 закінчили навчання на винищувачах ще у березні 2024 року.

"Британія і союзники повинні продовжувати робити все можливе, щоб підтримати Україну в її битві за небо", — йдеться у заяві Шаппса.

Нагадаємо, раніше видання The Telegraph повідомило, що Україна здійснила перші бойові вильоти на літаках F-16 після довгоочікуваного прибуття винищувачів американського виробництва. Сучасні бойові літаки досі використовувалися лише як засоби "протиповітряної оборони".

Варто зазначити, що різні джерела інформують, що Україна вже отримала перші винищувачі F-16. Однак на офіційному рівні підтвердження таким повідомленням наразі немає, хоча в Офісі президента їх не спростовують.

Нещодавно посол України в США Оксана Маркарова заявляла, що українська дипломатія у США зараз працює над збільшенням кількості підготовки пілотів і персоналу на винищувачах F-16. Україна зможе залучити ці літаки на полі бою вже цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2024 20:55