Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW повідомили про успіх Сил оборони поблизу Бахмута та Роботиного (мапа)

У понеділок, 30 жовтня, українське командування підтвердило наступ у районі Бахмута та на заході Запорізької області. Сили оборони також мали успіх на захід від Роботиного.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За даними ISW, на геолокаційних кадрах, опублікованих 30 жовтня, видно, що українські сили просунулися на північний схід від Курдюмівки (10 кілометрів на південний захід від Бахмута). Додаткові геолокаційні кадри від 29 жовтня показують, що українські сили незначно просунулися на захід від Роботиного на заході Запорізької області. 

У Генштабі Збройних сил України також підтвердили, що Сили оборони продовжують наступальні дії у районі Бахмута та наступальні операції на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку.

Мапа ISW

Ситуація на фронті від Генштабу

Протягом 30 жовтня відбулось 30 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав сім ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Крім того, російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 12 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та чотири балістичні ракети "Іскандер-М". Силами та засобами протиповітряної оборони знищено всі ударні БпЛА та дві керовані авіаційні ракети противника.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що ситуація на східному фронті залишається складною. Російські військові суттєво посилили своє угруповання та перейшли до активних дій у районі міста Бахмут Донецької області.

Додамо, російські загарбники не полишають спроб захопити Авдіївку Донецької області. З 10 жовтня окупанти втратили на цьому відтинку понад 6500 осіб. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Таврійського напрямку Олександр Штупун.  За його словами, наступ РФ під Авдіївкою призвів до величезних втрат рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.10.2023 07:01