Фото ілюстративне зі соцмереж

В ISW проаналізували чисельність військового угруповання РФ на території України

Джерело у Головному управлінні військової розвідки України (ГУР) повідомило, що на окупованій Україні та поблизу міжнародного кордону зосереджено близько 550 тисяч російських військовослужбовців та воєнізованих формувань. Оприлюднені цифри, швидше за все, включають й небойовий персонал ворожих військ.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Джерело в ГУР, як повідомляється, заявило, що на окупованій Україні діють близько 32 тисячі співробітників Росгвардії, Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) та інших правоохоронних органів, а також близько 520 тисяч російських військовослужбовців в Україні та навколо неї. ISW не може незалежно підтвердити ці цифри, і ці цифри, швидше за все, включають бойовий та інший небойовий військовий персонал, що виконує допоміжні функції й не представляє безпосередню бойову міць Росії. 

Командувач Сухопутних військ України генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що станом на 3 травня в Україні дислоковано від 510 до 515 тисяч російських військовослужбовців. У грудні 2023 року президент Росії Володимир Путін заявив, що в "зоні бойових дій" перебуває 617 тисяч російських військовослужбовців, ймовірно, маючи на увазі всіх російських військовослужбовців у зоні "спеціальної військової операції", яка включає плацдарми в прикордонних районах всередині Росії. 

У січні 2024 року офіційний представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що на окупованій Україні перебуває 35 тисяч співробітників Росгвардії й що російська влада розглядає можливість направлення більшої кількості співробітників Росгвардії на окуповані території.

Раніше повідомлялось, що російських військових, які відмовилися воювати, примусово відправляють на фронт на Харківщину. Це відбувається замість того, щоби судити їх за відмову брати участь у бойових діях.

Нагадаємо, в березні семеро громадян Індії опублікували відеозвернення, в якому заявили, що їх змушують воювати за Росію проти України. До цього іноземців обманом схилили до підписання документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 06:44