Фото: Офіс генерального прокурора

В Одесі викрили депутата, який брав хабарі за видання дозволів спилювати дерева

В Одесі голова однієї з постійних комісій міської ради налагодив "схему" одержання хабарів за спил зелених насаджень. За позбавлення від одного дерева він брав від двох до п'яти тисяч доларів США. Для отримання коштів заздалегідь відкрив навіть криптовалютний рахунок.

Про це повідомляють Національна поліція та Офіс генерального прокурора

Посадовець брав хабарі не напряму, а через підконтрольних йому осіб. Громадяни, які виявили бажання спиляти дерево, мали передати кошти людям цього депутата. Правоохоронці задокументували щонайменше два факти одержання хабаря в розмірі сім тисяч доларів США. Місцевого депутата затримано під час одержання другого траншу.

Нині вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від посади та накладення арешту на майно.

Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Депутату загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на Одещині судитимуть горе-правоохоронця, який налагодив схему заробітку на фігурантах кримінальних проваджень. За даними слідства, правоохоронець сприяв укладенню угод слідчих з підозрюваними щодо визначення їм покарання у вигляді штрафу замість позбавлення волі. Зокрема, правоохоронець вимагав хабар за таку "угоду" з жителя Одещини, який підозрювався у незаконному вирощуванні та розповсюдженні наркотиків і повинен був отримати реальний термін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.07.2023 02:51